Skötselråd - rätt temperatur

Blommor behöver vänja sig vid temperaturen (precis som vi människor) när de kommer fram. Låt blommorna vila utan något vatten i 30 minuter innan du sätter dem i en vas. Detta kommer hjälpa blommorna och de blir inte chockade av temperaturskillnaden. 

BLANDADE-ROSOR-brevlåda-blommor

Redo att sättas i en vas

Snitta blomsterstjälkarna cirka 2 cm diagonalt med en skarp sax eller kniv. Se till att inga blad hamnar under vattenytan för att undvika bakteriebildning. Låt taggarna sitta kvar eftersom de ´såren´ som uppstår på stjälken också kan bidra till bakteriebildning. 
BLANDADE-ROSOR-brevlåda-blommor

I vattnet

Använd en ren vas, som helst har rengjorts med klorin och varmt vatten. Fyll vasen med vatten och häll i blomsternäringen. Blomsternäringen ger blommorna den extra energi de behöver för att blomstra ännu mer och minskar tillväxten av bakterier. 

ROSA-ROSOR-brevlåda-blommor

Ställ dem på den bästa platsen

Undvik att placera blommorna vid luftdrag samt direkt solljus för att undvika att blommorna “somnar”. Värme och ljus är bra för blommorna när de växer på plantan men inte när de blivit snittblommor, då de inte har några rötter längre. 
RÖDA-ROSOR-brevlåda-blommor

Tips: placera inte blommorna bredvid fruktskålen

Placera inte blommorna bredvid fruktskålen. När frukten blir äldre kommer den att genomgå en mognadsprocess där frukten exponerar etylengas. Detta kan skada blommorna.

bloompost-brevlåda