Stolt: Samarbete med Houtgenoten

Vi hälsade på våra kollegor på Houtgenoten. En inlärningsplats för människor med distans till arbetsmarknaden, som ger oss de vackraste kreationerna i trä.

Vi älskar trä
Du har säkert märkt att många av våra gåvor innehåller träelement. Till exempel våra LuftplantorBloomPartyBlooMemory och som vår nya produkt: ett herbarium som du själv skapar. Dessa gåvor i trä kommer alla från Houtgenoten. Houtgenoten är en arbetsplats där man jobbar med trä, deras vackra produkter är handgjorda. Men det viktigaste: Houtgenoten är ett företag som ger människor med distans till arbetsmarknaden en chans. Det är just det som gör oss på BloomPost så glada!


Alla är välkomna
Houtgenoten är ett inlärningsställe för människor med olika bakgrunder. Jos Nijs och Lotte Nijs, far och dotter, driver stolt denna arbetsplats med fokus på trä. Anställda hos Houtegenoten har till exempel en funktionsnedsättning, följer ett utvecklingsprogram, ett flexjobb eller är praktikanter i ett socialt eller yrkesinriktat utbildningsprogram.


Säg hej till Nicole & Vincent
Under vår runda på Houtgenoten träffade vi den entusiastiska Nicole (34) och den leende Vincent (25).

Nicole gav ett starkt intryck direkt när vi kom in. Hennes entusiasm var överväldigande och hon tyckte det var toppen att göra hål i trähållaren för vår BloomParty. När vi frågade vilken som var hennes favoritprodukt utbrast hon ´BlooMemory!´. Vi frågade även vad hon tyckte om våra Luftväxter? Nej, hon förstod inte inte riktigt grejen med den produkten. ´´Vem skulle vilja ha en sådan planta?´´ sa Nicole. Hur som helst så tycker hon ändå att skapandet av Luftväxtorna är den roligaste delen av hennes jobb. När jag berättade för henne att BloomPost finns just för att göra människor glada genom att skicka en gåva till deras brevlåda såg vi ett leende. Hon själv skulle vilja ge en BloomParty som gåva till Richard, en vän. ´´För att jag är stolt över honom´´.

´DET BÄSTA MED ATT JOBBA HOS HOUTGENOTEN ÄR ALLA
SKOJIGHETER VI HAR FÖR OSS OCH DET VARIERANDE ARBETET'

 

Vincent tycker om hans jobb väldigt mycket och han är alltid glad på jobbet. Han gillar alla BloomPost-produkter och älskar att jobba med det. När vi frågade vad han gillar bäst med hans jobb svarar han :´ Det varierande arbetet och alla skämt vi har för oss´´. Om han måste välja så föredrar han att borra hål i träbaserna. Vincent tycker om att jobba hos Houtgenoten. De skojar mycket, men vem är den roligaste personen där? ´´Det är Jos!´´ säger Vincent.


Hållbar relation
Hållbarhet är ett viktigt tema för BloomPost. Vi ser vårt samarbete med Houtgenoten som en hållbar relation. De absolut vackraste produkterna är handgjorda på denna arbetsplatsen. Förutom att ha ett öga för produkten tar vi också hänsyn till medarbetarna och tittar på hur de kan utvecklas på lång sikt inom Houtgenoten. Detta går hand i hand med BloomPosts uppdrag. Vi är oerhört stolta över detta.