5 skäl att ge ett träd i gåva

Små träd som du kan skicka direkt till brevlåda, hur coolt låter inte det? Med denna originella gåva vill vi göra världen lite grönare. Dels för att det är en hållbar gåva som kommer hålla i många år, men också då de är, bokstavligen, gröna (och ibland gula och vita)! Vill du hjälpa oss att göra världen lite grönare? Ge ett träd! Inte helt övertygad än? Här kommer 5 skäl att ge ett träd som gåva.

1. Våren är precis runt hörnan

Våren är på ingång, och då är det dags för lite vårstädning! Inte bara inne i hemmet, utan också i din trädgård. Så fort de första värmande solstrålarna tittar fram vill du kunna sitta ute i trädgården eller på din balkong. Gör någons trädgård ännu grönare, ge dem ett träd. Med ett träd kommer din trädgård vara redo för vår på nolltid! 

2. Ett unikt sätt att fira milstolpar

 Känner du någon som har något att fira? Då kan du ge dem ett brevlådeträd som gåva. Ett träd står i många år, så mottagaren kan njuta av det hur länge som helst. Trädet växer sida vid sida med resan mot milstolpen. Har någon du står nära precis fått en bebis? Ge ett träd, och låt det växa ´tillsammans´ med barnet. Har någon precis tagit examen? Ge ett träd, och inom bara några år kan mottagaren förundras över hur mycket det har växt. Tiden flyger förbi! En annan trevlig idé: ge ett olivträd till bröllopsparet och önska dem styrka och positiv energi i framtiden. 

3. Ett träd är din bästa vän

Genom att plantera ett träd bidrar du till en bättre värld, för dig själv och för alla de runt omkring dig. Ett träd tar bort koldioxiden från luften, och rensar därmed vår luft. Ett träd producerar sitt eget syre, vilket är så viktigt för människor och djur! Ett träd bidrar också till kylning. Vilket vi behöver nu när somrarna blir allt varmare. Sist men inte minst - träden är  verkligen vackra skapelser från naturen som berikar alla trädgårdar.

4. Fler träd = fler djur

Träd är bra för den biologiska mångfalden i vårt land. Flera (olika) träd betyder fler djur och insekter. Trädets rötter bjuder in fler underjordiska besökare i din trädgård. Svamparna och bakterierna som utvecklas vid rötterna är en riktig matkälla för de små varelserna i jorden. I sin tur ger dessa djuren en bättre livsmiljö för trädet. En fin tjänst! Trädet i sig ger också skydd för fåglar och insekter. Perfekt för att locka nya fåglar till din trädgård. 

5. Du hittar inte en mer originell gåva

Ett träd i din brevlåda? Ingen förväntar sig det! Ett brevlådeträd är ett originellt sätt att visa uppskattning till någon. Ge ett träd till dina föräldrar, vänner, kollegor eller grannar. Med denna gåvan kan du tacka någon, visa att du saknat dem eller ´bara för att´. Varje gång som mottagaren ser trädet kommer han eller hon tänka på dig. 

 

Ett träd för alla!

Är du övertygad och vill du ge ett brevlådeträd i gåva?

Vi har det perfekta trädet för varje vän, kollega, bror och syster.

- Om du känner någon som älskar te, då kan du ge en teplanta så mottagaren kan göra sitt eget te.

- Föredrar mottagaren kaffe? Då tycker vi att du ska överraska personen med en kaffeplanta!

- För den riktiga olivälskaren, ge ett vacker och starkt olivträd som gåva.

- Förväntar sig mottagaren en mer originell gåva? Ge ett urgammalt träd, som vår Ginkgo biloba. Du kommer ge mottagaren en levande fossil! 

- Känner du en riktig skönhet? Han eller hon förtjänar ett vackert träd, som ett silkesträd. Wow så vackert det är!

- Till någon som du verkligen håller kär bör du ge det vackra Akacia-trädet som gåva.

Köp ett träd online och gör världen lite grönare! Kolla in vårt urval av träd >>

OLIVTRÄD-brevlåda-träd